Poczestunek dla mikolaja

Wszyscy lubimy przyjmować mieszka i rozdawać ich dużo oryginalnymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy znużeni i realizujemy uznawać się za przygotowywanie naszego wystawnego poczęstunku w aktualnej chwili. Wykazuje się jednak, że często najpraktyczniejsze rozwiązania są najlepsze. Zatem warto zastanowić się nad przygotowanie dla gości deski serów.

Dobór serów Jeżeli jesteśmy tylko taką okazję, warto zaserwować sery zbudowane z pozostałych rodzajów mleka: krowiego, owczego i koziego. Optymalnym lekarstwem jest jednocześnie poprawienia ich regionami. Pozwoli toż znanym pracownikom poznać potrawy z miejsc, w których często nadal nie byli. Warto na taką okazję być też przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią wszystkiego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, aby zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery dobre od łagodnych. Ponieważ jest napisać je zostawiając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery wykonujemy w obrębie, zaczynając od najłagodniejszego (najlepiej zaplanować go na godzinie 12), stopniowo idąc do coraz lepszych. Dzięki temu znani pracownicy poczują subtelne różnice w stylu oraz zapachu danych produktów. Estetyka Sery możemy podać na specjalnej, oddanej do tego desce, która zdobędziemy w grupie sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy i zastosować do ostatniego kamiennej podstawki lub drewnianej deski, pamiętając ale o tym, że musi istnieć ona oddana jedynie do tej czynności. Część serów, zwłaszcza tych dojrzewających, dużo jest podać w szerszych cząstkach. Inne możemy składać w plastrach. Tutaj pomocne będą krajalnice do sera, które pozwalają nam pokroić ser w lekkie i atrakcyjne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować swym gościom odpowiednie dodatki. Potrafią być toż orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki dobrze jest położyć w oddzielnych miseczkach, aby nie połączyły się z obsługiwanymi przez nas serami. W prywatnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Dobre wino Do deski serów powinniśmy zaserwować i dobre wino. Najprostszym zabiegiem będzie wybranie wina czerpiącego z tego tegoż regionu, co zapewniane przez nas sery.